Trainingen

Weidelijk jagen houdt in dat er alles aan moet worden gedaan om het geschoten wild zo correct mogelijk binnen te brengen. Hierbij mag een goed apporterende hond natuurlijk niet ontbreken, wat voor type jachthond het ook betreft. Wij bieden u de mogelijkheid om onder leiding van ervaren trainers uw hond hiervoor op te leiden. Daarnaast is actief bezig zijn met de natuurlijke aanleg die elke jachthond in zich heeft, goed voor zowel u als uw hond. Een hond die bezig kan zijn met waar hij voor is gefokt is een gelukkiger hond.

Wij bieden trainingen aan voor jagers en liefhebbers van jachthonden die willen trainen voor de jacht, het SJP C-, B- of A-diploma alsmede voor MAP (meervoudige apporteer Proef) B en/of A diploma.

De training biedt de hond en u de mogelijkheid om een werkrelatie op te bouwen op basis van wederzijds respect, begrip en contact. De trainingen dwingen u om toe te kijken en te leren van uw hond, zijn gedrag en reacties te zien en de gewenste resultaten aan te moedigen. Dat wil zeggen dat de training gericht is op het positieve gedrag van uw hond te stimuleren en/of te belonen en het negatieve gedrag te voorkomen en/of te negeren.

De training wordt gegeven door ervaren voorjagers/jachthondenmensen, die naast theoretische kennis ook veel (jacht)praktijkervaring bezitten.

PUP TRAINING

De training wordt het hele jaar gegeven en u kunt elk moment instromen (mits er plaats is). Tijdens de training worden u handvatten aangereikt waarmee u thuis verder kunt trainen. De progressie die u maakt is niet alleen afhankelijk van inzet maar ook het kunnen ‘lezen’ van uw pup. U kunt deelnemen aan de puptraining met een pup van 8 weken of ouder.

SJP C

Als uw pup de puptraining heeft gevolgd kan hij doorstromen naar de Beginnersgroep (mits er plaats beschikbaar is). U kunt ook instromen in deze groep als uw jachthond niet de puptraining heeft gevolgd. Hiervoor kunt u contact opnemen met dhr Mello Sevinga (zie contact). Tijdens de training worden u handvatten aangereikt waarmee u thuis verder kunt trainen.

SJP B

Als uw hond in het bezit is van een SJP C-diploma of voldoet aan het eindniveau van de Beginner C- training kunt u met uw hond deelnemen aan de gevorderden B training. Deze training richt zich voornamelijk op het SJP-diploma B en mogelijk afhankelijk van het niveau van uw hond, meervoudige apporteerproeven op B-niveau.

SJP A

Deze trainingsgroep richt zich op de nodige vaardigheden van uw hond m.b.t. uitvoeren van complexe meervoudige apporteerproeven op het niveau van het SJP-diploma A . Maar ook de SJP C en B proeven worden herhaald. Tijdens de training worden u handvatten aangereikt waarmee u thuis verder kunt trainen. De progressie die u maakt is niet alleen afhankelijk van trainings-momenten, maar vooral ook van de herhaling vanopdrachten tussen de trainingen door.

MAP A

In tegenstelling tot de andere trainingen is deze training specifiek gericht op de Meervoudige Apporteer Proeven (MAP). Deze training is uitsluitend voor honden die al hun SJP-A diploma hebben behaald. Dit zijn niet gestandaardi-seerde apporteerproeven op A- en B-niveau die als doel hebben het werken na het schot simuleren met onder meer jachtpraktijk gerelateerde situaties in wedstrijdverband te meten.

INDIVIDUELE

Het is mogelijk om gebruik te maken van een individuele training. Dit kan zowel voor uw pup als voor een getrainde jachthond. In deze training kan gericht getraind worden op een bepaald aspect of een bredere palet aan jachthondenvaardigheden, afhankelijk van uw vraag en de vaardigheden van uw hond. Tijdens de training worden u handvatten aangereikt waarmee thuis aan de slag kunt.